Hvad er mineraluld?

Mineraluld er en fællesbetegnelse for glas- og stenuld.

Mineraluldsisolering findes i mange forskellige udformninger og til mange forskellige installationer og anvendelser indenfor både byggeri og industri. Mineraluld har enormt mange anvendelsesmuligheder og kan bruges til både indvendig isolering og udvendig isolering.

Hos Insulize finder du et stærkt sortiment af isoleringsprodukter i mineraluld. Du kan finde isoleringsprodukter i mineraluld til tekniske installationer til vandrør, varmerør, ventilationskanaler samt isolering af tanke og beholdere. Vi har samlet dem alle sammen lige her, så du nemt kan finde det, du står og mangler.


Mineralulds mange fordele

Der er mangle fordele ved mineraluld:
  • Gode termiske egenskaber med lav lambda-værdi
  • Klassificeret som u-brændbart materiale – brandklasse A1 og A2
  • Fugtsikkert og vandafvisende
  • Gode akustiske egenskaber, der virker lydisolerende
  • Lang levetid uden forringet isoleringsevne
  • Genanvendelighed

Hvordan bliver mineraluld fremstillet?

Mineraluld fremstilles ved høje temperaturer, hvor henholdsvis sten og glas bliver varmet op, indtil det smelter. Herefter bliver massen snurret rundt, og trådene skaber i sammensætning den færdige mineraluld.

Denne måde at Producere mineraluld på giver et billigt og effektivt isoleringsprodukt. Netop derfor er mineraluld det mest fortrukne isoleringsmateriale . Derudover har mineraluld de unikke egenskaber at være u-brændbart og uorganisk. Det gør mineraluld modstandsdygtig over for råd og svamp og giver markedets længste, dokumenterede holdbarhed.


Mineraluld bidrager til bæredygtighed

Mineraluld bidrager til bæredygtighed på tre dimensioner – den miljømæssige, den sociale og den økonomiske. Mineraluld bidrager på den miljømæssige dimension ved at sikre et lavt energiforbrug i de bygninger, hvor det er anvendt, ved materialets lange levetid samt ved ikke at indeholde skadelige brand- og fugthæmmende kemikalier. På den sociale dimension bidrager mineraluld med brandsikkerhed, godt indeklima både i forhold til temperatur og lyd. Og på den økonomiske dimension bidrager mineraluld med lave drift- og vedligeholdelsesomkostninger.

Mineralulds fantastiske isoleringsegenskaber giver vedvarende energibesparelser, og faktisk sparer isolering med mineraluld mere end 100 gange den energi, som er brugt til fremstillingen af selve materialet.

Der er altså ingen tvivl om, at mineraluld er godt og bæredygtigt valg, når du skal vælge et isoleringsmateriale.


Husk sikkerheden når du arbejder med mineraluld

Mineraluld er genialt, når det kommer til isolering, men det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden, når du arbejder med mineraluld. Det kan nemlig give længerevarende gener, hvis du arbejder med mineraluld uden handsker, lange ærmer eller maske. Generelt skal du sørge for at holde materialet væk fra din hud. Men så er der ikke noget i vejen for at gå i gang med isoleringsprojektet. 

Produkter til ethvert projekt


Hos Insulize har vi samlet en række stærke brands indenfor teknisk isolering
- Rohhe, K-FLEX Knauf, Danmat m.fl.
Find dine produkter nedenfor