Stenulds mange anvendelsesmuligheder

Stenuld kan bruges til stort set alle typer isoleringsopgaver. I lofter, gulve, vægge, til teknisk isolering af tanke og ventilationskanaler samt til en række forskellige VVS-installationer. Stenuld fås i fleksible, formstabile og trykstabile plader, moduler, måtter og granulat, og det betyder, at uanset hvilken tekniske installation produktet skal bruges til, kan det nemt skæres til og tilpasses.
Hos os hos Insulize finder du et stort udvalg af stenuldsisoleringsprodukter. Vi har samlet dem alle her, så det er nemt at finde det ønskede produkt.

Hvad er stenuld?

Stenuld er en underkategori af mineraluld og fremstilles ved at smelte sten, kalksten, briketter og en vis mængde genbrugsmateriale fra stenuldsproduktion ved omkring 1500 grader. Den smeltede stenmasse spindes derefter ind i fibrene, der udgør isoleringsmaterialet.
Fremstillingsprocessen fortsætter derefter med, at stenulden hærdes ved 250-300 grader i 10-30 minutter og derefter køles ned til normal stuetemperatur gennem en lang afluftning. Når stenulden er afkølet, skæres den i enheder - såkaldte batts - for at lette håndteringen.

Arbejd med stenuld

Stenuld er et relativt nemt materiale at håndtere og arbejde med. Materialet vejer ikke meget, og du kan nemt skære det til, så det passer præcis der, hvor du skal bruge det.
Du skal dog være opmærksom på, at stenuld kan give kløe og ubehag, når det kommer i kontakt med huden, samt kløe og irritation af luftvejene. Det kan dog afbødes ved brug af passende beskyttelsesudstyr såsom handsker, beskyttelsestøj og åndedrætsværn.
Hos Insulize finder du et bredt udvalg af tilbehør, der hjælper dig med at få arbejdet gjort sikkert og effektivt.

Stenulds mange fordele

Stenuld har mange fordele, som er værd at overveje, når du skal vælge isoleringsmateriale til dit næste isoleringsprojekt:
  • Gode termiske egenskaber med lav lambdaværdi
  • Klassificeret som ikke-brændbart materiale - brandklasse A1 og A2
  • Fugt- og vandafvisende
  • Gode ​​akustiske egenskaber, der fungerer som lydisolering
  • Lang levetid uden forringet isoleringsevne
  • Genanvendelighed

Produkter til ethvert projekt


Hos Insulize har vi samlet en række stærke brands indenfor teknisk isolering
- Rohhe, K-FLEX Knauf, Danmat m.fl.
Find dine produkter nedenfor