Hvad er glasuld?

Sammen med stenuld er glasuld en underkategori af mineraluld. Stenuld er lavet af sten, mens glasuld, ligesom navnet antyder, er lavet af glas. Fremstillingsmetoden for begge typer isolering er dog forskellig, og der er også forskel på fiberstrukturen.
Glasuld fremstilles ved at opvarme råmaterialer og smelte dem til glas. Det flydende glas spindes derefter til tynde tråde, der limes sammen og presses til måtter eller andre former.
Sammenlignet med stenuldsprodukter har glasuldsprodukter en lavere vægt, og glasuldens fiberstruktur gør, at glasuldsprodukter kan komprimeres mere end stenuldsprodukter. En ting har de dog til fælles, nemlig at både glasuld og stenuld er ubrændbare og tilhører den højeste brandklasse.

Glasulds mange fordele

Fordelene ved glasuld er mange, og du kan absolut ikke ignorere dem:
  • Gode ​​termiske egenskaber med lave lambda-værdier
  • Klassificeret som ikke-brændbart materiale - brandklasse A2
  • Fugt- og vandafvisende
  • Gode ​​akustiske egenskaber, som virker lyddæmpende
  • Lang levetid uden forringet isoleringsevne
  • Genanvendelighed
Glasuldsisolering fremstilles i forskellige former. Det drejer sig om formstykker, lamelmåtter, plader og rørbakker, der nemt kan tilskæres og monteres i eksempelvis vægge, samt trykfaste plader, der oftest anvendes i tagkonstruktioner eller som teknisk isolering i industri- og VVS installationer.

De bæredygtige aspekter af glasuld

Glasuld er ikke kun et meget godt isoleringsmateriale, glasuld har også flere bæredygtige aspekter. Glasuld indeholder smeltede glasfibre, som igen er fremstillet af sand og er lavet af op til 75 % genbrugsglas. På den måde erstatter genbrugsglas en del af de råvarer, der bruges til fremstilling af glasuld og sparer naturressourcer i produktionen, f.eks. sand og kalk.
Ved at bruge genbrugsglas kan energiforbruget i produktionen også reduceres. Dette skyldes, at omsmeltning af genbrugsglas kræver mindre end halvt så meget energi som at fremstille nyt glas. Dette kan både opnå en miljøforbedring og et økonomisk incitament til at bruge genbrugsglas i produktionen.
Det genbrugsglas, der bruges til at fremstille glasuld, kommer hovedsageligt fra vinduesproducenter og andre kilder, hvor genbrugsglasset er meget rent. Kun en mindre del kommer fra husholdninger og kan for eksempel være flaskeglas.

Produkter til ethvert projekt


Hos Insulize har vi samlet en række stærke brands indenfor teknisk isolering
- Rohhe, K-FLEX Knauf, Danmat m.fl.
Find dine produkter nedenfor